1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Представят ПРСР в Деня на хранително-вкусовата промишленост

Представят ПРСР в Деня на хранително-вкусовата промишленост

Проявата ще се състои на 29 ноември в Националния дворец на културата – София

Министерство на земеделието и храните ще участва с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на Деня на хранително-вкусовата промишленост на 29 ноември 2012 г. в зала 8, V етаж на Националния дворец на културата – София.

Организатор на проявата е Съюзът по хранителна промишленост към Федерацията на научно-техническите съюзи в България. Денят на хранително-вкусовата промишленост в България се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

В предприятията в сектора работят около 100 хил. души, като отрасълът дава една четвърт от брутния вътрешен продукт на страната и е най-големият от всички отраслови раздели в икономиката на България.

За отбелязване на деня на хранително-вкусовата промишленост ще се проведе и девета научно-практическа конференция с международно участие на тема "Хранително-вкусовата промишленост и бъдещето". По време на конференцията ще бъдат връчени и традиционните награди за най-добри иновации в хранително-вкусовия сектор за продукти и технологии за настоящата година.

На информационния щанд на МЗХ експерти ще запознават участниците в семинара и посетителите с  начините за инвестиции и финансиране по ПРСР. Те ще информират за новостите по мерките, засягащи сектора хранително-вкусова промишленост, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата и ще раздават информационни материали на участниците и посетителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.