1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. През целия март Община Бургас промотира здравословното хранене в училищата

През целия март Община Бургас промотира здравословното хранене в училищата

Кампанията се провежда под надслов "Храни се разумно, живей здравословно"

Община Бургас стартира кампанията "Храни се разумно, живей здравословно", чиято целева група са по-големите деца от основните и средните училища. Много се работи и с най-малките, които посещават детските градини и ясли.

По инициатива на кмета Димитър Николов ще се преоборудват по модерен начин кухните и ще се обогати менюто. От миналата година са цялостно обновени и училищните столове в целия град, а сега целта е да се променят хранителните навици на учениците така, че те да свикнат със здравословната храна и да я търсят навсякъде - в училище, на масата у дома или в ресторанта навън. Тази промяна ще е трудна и ще отнеме години, но Община Бургас вярва, че със съдействието на родителите ще я доведе до успешен край, защото от нея зависи здравето и качеството на живот на следващите поколения.

Част от акцентите в инциативата ще бъдат конкурс за рисунка на тема "Моето здравословно меню", кулинарно шоу с децата на тема: "Живей цветно, храни се здравословно", празник на здравето със занимателни и образователни игри на тема: "Здрави и силни" и др.

Вижте графикът със събития за месец март:

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.