1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Продължават проверките за качеството на храните в училищата и детските градини в област Сливен

Продължават проверките за качеството на храните в училищата и детските градини в област Сливен

Проверяват се и храните, които се предлагат в заведенията за бързо хранене около училищата

Продължават проверките за качеството на храните, които се предлагат в училищата и детските градини в област Сливен, съобщи директора на Областна дирекция за безопасност на храните д-р Пламен Пенчев, цитиран от Дарик радио.

Освен в столовете и кухните в детските и учебни заведения, се проверяват и храните, които се предлагат в заведенията за бързо хранене около училищата.

Продължават проверките и за качеството на млякото и млечните продукти, които се произвеждат и предлагат в област Сливен. В една от фирмите е установено, че съставките не се влагат коректно. Фирмата е санкционирана и е била подложена на строг контрол.

„Близо 2 месеца и половина всяка пратка, произведена от тази фирма, се изследваше за наличието на неспецифични съставки в млякото, които не бяха отразени в етикета. По принцип могат да се влагат, но трябва коректно да са описани на етикета", обясни директорът на Областната дирекция за безопасност на храните.

Текат проверки и в магазините за хранителни стоки, като некачествените продукти и тези с неизвестен произход се конфискуват.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.