1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Състезание за стартъпи в областта на храните с участието на жени-предприемачи

Състезание за стартъпи в областта на храните с участието на жени-предприемачи

Състезанието ще се проведе по време на информационното събитие “Жените в агрохранителния сектор – инвестиция в бъдещето” в гр. Варна

РАПИВ организира състезание за стартъпи, което дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи, работещи в сферата на агрохраните да представят своите бизнес проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си.

Empowering Women in Agrifood - EWA България 2022 се съфинансира от Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food. EIT Food се подкрепя от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), орган на Европейския съюз.

Кога? 26 ноември 2022 г., 9.30 ч.

Къде? гр. Варна, хотел "Рослин Димят", зала "Дарзалас" и онлайн - Google meet и live streaming през YouTube. 

10 дами, участници в програма Empowering Women in Agrifood - EWA България 2022, ще се състезават помежду си под формата на "pitching". Всяка от тях ще разполага със 7 минути, за да убеди журито и публиката в потенциала на своето бизнес начинание и още 7 минути, за да отговори на всички зададени въпроси.

В деня на събитието бизнес проектите ще бъдат оценявани от изтъкнато жури на вниманието на публика, специални гости, инвеститори и медии.

Голямата награда е парична сума от 10 000 евро, а за второ място - 5 000 евро!

Обявяването и връчването на наградите на победителите ще се състои от 16.00, а от 14.00 до 16.00 Ви каним да участвате в Информационно събитие “Жените в агрохранителния сектор – инвестиция в бъдещето”, където ще научите последните тенденции в инвестиционния и стартъп климат, възможности за финансиране от EIT Food и други организации.

Участието е напълно безплатно, но се изисква регистрация на следния линк:

Регистрационна форма

Подробна програма на събитието е дадена в приложение.

За EIT Food

EIT Food е най-голямата и динамична общност за хранителни иновации в света. Ние ускоряваме иновациите, за да изградим подходяща за бъдещето хранителна система, която произвежда здравословна и устойчива храна за всички.

С подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии (EIT), орган на Европейския съюз, ние инвестираме в проекти, организации и лица, които споделят нашите цели и визия за здравословна и устойчива хранителна система. Ние отключваме потенциала за иновации в бизнеса и университетите и създаваме и подкрепяме стартъпи в хранително-вкусовата промишленост, за да представим нови технологии и продукти на пазара. Ние предоставяме на предприемачите и професионалистите уменията, необходими за трансформиране на хранителната система и поставяме потребителите в центъра на нашата работа, помагайки за изграждането на доверие, като ги свързваме отново с произхода на тяхната храна.

Ние сме една от деветте общности за иновации, създадени от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), независим орган на ЕС, създаден през 2008 г., за да стимулира иновациите и предприемачеството в цяла Европа.

Научете повече за EIT Food на www.eitfood.eu или ни последвайте в социалните мрежи: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube and Instagram.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.