1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ново решение за борба с паяжинообразуващите акари в зеленчукопроизводството

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ново решение за борба с паяжинообразуващите акари в зеленчукопроизводството

И още: Винен туризъм в с. Старосел

Нов търговско-сервизен център отвори врати в Добрич. В него освен земеделски машини и прикачен инвентар на световни производители, фермерите могат да получат професионални консултации, резервни части и сервизно обслужване. Инвестицията в модерния агроцентър е над 2 милиона евро.

Паяжинообразуващите акари са проблем за зеленчуковите култури. Проблем е и ограниченият брой продукти за тяхното унищожение. Е, сега вече има нов акарицид, която разширява възможностите за борба с тези вредители.

Повече средства за подкрепа на младите фермери и за малките стопанства в новата Програма за развитие на селските райони - за това настояват от Националната асоциация на младите фермери. Към момента по тези 2 мерки са предвидени 125,5 милиона евро.

От какво се нуждаят професионалните лозари – от модерна технологична линия, която да обхване целия процес по отглеждането и прибирането на гроздовата реколта. А когато става въпрос за новостите – именно на тях беше акцентирано по време на специализирано изложение в Пловдив.

Виненият туризъм в последните години бележи все по-значителен ръст в националния туристически продукт, а българските винопроизводители стават все по-креативни в представянето на своята продукция, съчетавайки традиция и модерни идеи.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 12.04.-19.04.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.