„Труд": Соята остава в каймата

Родни месопреработватели ще заобикалят наредбата на Брюксел

Въпреки че от Нова година в мляното месо не би трябвало да има никакви добавки, освен до 1% сол, родни месопреработватели ще заобикалят наредбата на Брюксел и ще прибавят и соя, съобщава в. „Труд“.

Причина за това е, че на българския пазар съществуват две понятия – „мляно месо“ и „готова кайма“. Второто било заготовка, в която можело да се влагат подправки и хранителни добавки, обясняват от Асоциацията на месопреработвателите.

С наредбата Брюксел цели да премахне соята от месните продукти, тъй като тя е силно генно модифицирана.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.