1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Русе се провежда второто сомелиерско обучение по проекта „Дунавски винарски дестинации“

В Русе се провежда второто сомелиерско обучение по проекта „Дунавски винарски дестинации“

Ще бъдат обучени общо 300 души от България и Румъния

В Русе Сдружение „Евроинтегра“ – България и сдружение „Партенери 2000“ – Румъния провеждат второто Сомелиерско обучение по проекта “Дунавски Винарски Дестинации”. Дейностите на проекта обхващат териториите на областите Русе, Велико Търново, Силистра, Плевен и Добрич в България и Олт, Телеорман, Гюргево, Калараш и Костанца в Румъния. "Дунавски винарски дестинации"  се реализира по Програмата за ррансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013, която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски Фонд за Регионално Развитие".

Вторият семинар за България ще се състои  от 3 Декември до 6 Декември 2011 г. в Русе. Сомелиерските семинари ще предоставят безплатни обучения за експерти, ресторантьори и хотелиери в десетте региона. Проектът предвижда провеждане на 10 сомелиерски семинара – 5 в България и 5 в Румъния за 300 професионалисти в областта на ресторантьорството и хотелиерството. Придобитите сомелиерски умения ще повишат качеството на предлаганите от тях услуги и ще донесат добавена стойност на туризма.

Ще бъдат обучени общо 300 души от България и Румъния. На всички ще бъде връчен Сертификат за участие, а най-добре представилите се ще бъдат поканени да участват в следващите дейности на проекта. Сомелиерските обучения в България ще бъдат ръководени от Георги Михов - Сомелиер на България за 2011 година.

Основната цел на проекта "Дунавски винарски дестинации" е развиването на винен туризъм, който да бъде насочен към потенциалните посетители отвън и вътре в трансграничния регион, с цел увеличаване на туристическия поток в региона и популяризиране на природните му, исторически и екологични предимства. Проектът е предпоставка за нови възможности за развитие на туристическата индустрия, винопроизводителите, лозари, туроператори, търговци на вина и ресторантьори. „Дунавски винарски дестинации“ е своеобразен мост между България и Румъния. Освен това, засилвайки трансграничните икономически и социални дейности ще доведе до развитието на нов туристически продукт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.