1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Война между производители на хляб и големите търговски вериги

Война между производители на хляб и големите търговски вериги

Снимка:

Причината за спора са "неизгодните условия и изключително големите отстъпки, които хипермаркетите изискват"

Война между производители на хляб и големите търговски вериги. След като част от собствениците на фурни обявиха, че няма да продават козунаците си в супермаркети, сега заплашват да спрат и доставките на хляб. Причината за спора между производители и едри търговци са "неизгодните условия и изключително големите отстъпки, които хипермаркетите изискват". Големите вериги, от своя страна, не се плашат от бойкота, а обясняват условията си с по-ниските крайни цени на хляба, пише pressadaily.bg.

Проблемът между хлебопроизводители и големите хипермаркети съществува от около две години, но до решението за бойкот в Бургаско се стига сега, тъй като отстъпките, които по думите им искат от тях хипермаркетите, стигат вече до 40%.

За да имат печалба, хлебопроизводителите работят нощно време, за да ползват по-евтин ток. Търговци на дребно акцентират и върху още един проблем, който рефлектира върху тях. "Големите хипермаркети намаляват цените и пускат промоции, когато вече почва да изтича срока на годност на дадена стока. Когато пуснем промоция, ние искаме да наблегнем върху вида стока, но хората се заблуждават и си мислят, че и при нас е така”, обясни Силвия Коева, продавач-консултант.

От големите търговски вериги увериха, че нямат проблем с доставката на хляб и асортимента. Обясниха, че ако един търговец ги бойкотира, то винаги има алтернатива да бъде заместен с друг. Голяма част от клиентите, научавайки от нас за проблема между производители и търговци, са притеснени, че ще имат проблем с откриването на определен вид.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.