1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Йордан Войнов: Проблемът с натровените деца в Банско вероятно се дължи на занижена хигиена

Йордан Войнов: Проблемът с натровените деца в Банско вероятно се дължи на занижена хигиена

Има два съществени пропуска, за да се стигне до приемането на децата в болница, според директора на БАБХ

Всички 38 деца, приети в МБАЛ-Разлог, са изписани. Състоянието им е стабилно. За да се стигне до приемането на децата в болница има два съществени пропуска. Това каза Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), цитиран от радио „Фокус” .

Първият пропуск е, че от учебните заведения в София и Стара Загора не са уведомили, че децата ще бъдат на зелено училище в Банско, каза Йордан Войнов. „Ако имаше това уведомление, нашите служители щяха да отидат и да проверят обекта. Вторият съществен пропуск, който не е по-маловажен, е, че обектът не е работил от лятото, отворил е точно преди да дойдат децата - пак няма уведомление от собственика на хотела, че е затворил обекта и че го отваря. Това трябва да стане с уведомление и съответно нашите експерти да отидат и да проверят в какво състояние е обектът”, каза Йордан Войнов.

Според него е малка вероятността децата да са се натровили с храна, защото тя е претърпяла термична обработка. Проблемът по-скоро се дължи на занижена хигиена, допълни още изпълнителният директор на БАБХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.