1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Закупуване на боядисани яйца за Великден – защо не?

Закупуване на боядисани яйца за Великден – защо не?

ЕТ Ангелов разполага с модерно съоръжение за боядисване на яйца

Боядисването на яйца е любима традиция за нас, но в забързаното ежедневие понякога ни се налага да направим по-лесен избор. „Вече от доста години това е голям тренд в Западна Европа не само за Великден, но целогодишно да се продават варени, боядисани яйца в големи и малки опаковки за улесняване на домакинствата, казва по-голяма дъщеря на Иван Ангелов - Христиана Ангелова, която се занимава с търговията, рекламата и маркетинга в семейната фирма ЕТ Ангелов в гр. Пещера. - Имаме намерение да използваме цялото съоръжение дори след Великден, като яйцата най-вероятно ще бъдат боядисвани с прозрачен лак. За да бъде по-дълготраен този продукт, е добре след варенето да бъде лакиран, боядисан, запечатан. По този начин от 28 дори до 40 дни яйцата могат да бъдат съхранявани на стайна температура.

Произвежданите във фермата яйца са с много високо качество, тъй като в храненето на животните се използват единствено продукти на растителна основа. От дажбите са изключени изцяло отпадъчни продукти като рибно и трупно брашно. Също така, яйцата се сортират от сортировъчна машина, която автоматично отстранява замърсените и спукани яйца и надписва върху всяко яйце номера на фермата.

 

Фирмата разполага с всички сертификати, които се изискват в България и Европейския съюз, включително и европейския КАТ сертификат (контрол на ферми отглеждащи птици по алтернативни технологии) с централа в Германия. Фермата отговаря на европейската директива 1999 и регламент 589 за хуманно отношение към птиците чрез свободно и подово отглеждане.

ЕТ Ангелов разполага с три ферми, център за подрастващи пилета, пакетажна станция, фуражна фабрика и зърносъхранение.

Компанията има дълъг опит в износа на яйца за много европейски държави с високи стандарти като Германия, Швейцария, Австрия, Белгия, Холандия и т.н. В България може да намерите яйцата на ЕТ Ангелов в големите търговски вериги.

кокошки

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.