1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Зам.-министър Явор Гечев се е срещнал с председателя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров

Зам.-министър Явор Гечев се е срещнал с председателя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров

Снимка:

Обсъдена е била евентуална инициатива, с която БДС стандартите за храни да съдържат само български продукти

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев се е срещнал с председателя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. „Уточнихме позициите си и се разбрахме да работим в режим на постоянни срещи, за да може да няма неразбирателство между министерството и бранша и да можем всички заедно да работим за доброто на българските производители”. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Конкретните неща, за които говорихме, са за евентуална инициатива, с която БДС стандартите за храни да съдържат само български продукти. Започнахме едно добро сътрудничество”, обясни Гечев. Той посочи още, че са много стъпките, по които ще се работи оттук нататък и то не само с млекопреработвателите, но и с всяка една от браншовите организации.

„Трябва да има дългосрочна политика. Това, което се опитваме да правим в министерството, е трайна политика, чрез която земеделските производители да знаят какво прави държавата за техните интереси постоянно, не епизодично”, каза още зам.-министър Гечев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.