1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Здравословни протеинови продукти, български суровини, производство без отпадък

Здравословни протеинови продукти, български суровини, производство без отпадък

Коректност и честност към хората – това е нашата философия, казва управителят на БАЛЧО АГРО ПРОДУКТ ЕООД Соня Стоянова

Семейни ценности и бизнес философия

„Ние предлагаме на потребителите натурални растителни продукти, които не съдържат оцветители, овкусители, консерванти или други опасни за здравето съставки. Суровините, които използваме, не са ГМО и са придружени от сертификати за отличното си качество и годност. Произвеждаме своите продукти в съответствие с всички български и европейски стандарти, касаещи безопасността и контрола на храните.“

Това е накратко визитната картичка на семейно предприятие в Пазарджик за производство на студено пресовани масла и преработка на ядки и семена. Зад тази визитна картичка стоят много труд, инвестиции, отдаденост и семейни ценности на фамилията Стоянови.

Разнообразие и нови протеинови продукти

БАЛЧО АГРО ПРОДУКТ ЕООД произвежда над 80 артикула с различни разфасовки. „Предлагаме качествени продукти и държа на това клиентите да са доволни. Коректност и честност към хората – това е нашата бизнес философия“, казва управителят Соня Стоянова.

Освен студено пресовани масла, в предприятието се произвеждат пастообразни продукти от всички видове ядки – фъстъци, сусам, лен, бадеми, орехи, лешници, като има и гама с намалени мазнини. Последният нов продукт е протеинов снакс с тиквен и слънчогледов протеин, който е полезен и засищащ, подходящ както за децата, така и за спортистите. Бащата на Соня Стоянова - Марин Стоянов, който е собственик на БАЛЧО АГРО ПРОДУКТ, добавя, че нов продукт на компанията е създаден по рецепта на бай Георги пчеларя. Продуктът е в саше, което съдържа пчелен мед, пчелен прашец, ябълков оцет, лимонов сок и сусамов протеин. Сашето се поставя в 200 грама вода и се получава една енергийна напитка, която повишава имунитета.

Марин Стоянов разказа още, че в предприятието използват технологията лиофилизация или сушене при много ниска температура от минус 50 градуса. Правят, също така, екструдирани протеинови продукти с консултацията на акад. Атанас Атанасов. Имат готовност да преработват индустриален коноп, ако законодателството у нас бъде променено.

Компанията разполага с фабрика за преработка на суровината в гр. Лозница. „Ние искаме да подпомагаме българския производител и затова суровини като лен, фъстъци, бадеми, лешници, кайсиеви ядки са с български произход, единствено внасяме сусам“, подчерта Марин Стоянов. Той е горд, че предприятието прави производство без отпадъци – „примерно, след преработката на олио, смиламе шрота на каменни мелници и предлагаме протеинови продукти и брашна – от орехи, сусам, лен и коноп.“

БАЛЧО АГРО ПРОДУКТ снабдява със суровини редица големи предприятия от хранителната индустрия, които ги използват в производството си на халва, вафли, хумус, хляб, бисквити, протеинови продукти и други.

Заради все по-голямото търсене на здравословни продукти, продажбите на фирмата нарастват всяка година, сподели Соня Стоянова. Бързо се развива онлайн търговията, изнасят продукти както за Европа, така и за страни като САЩ и Япония. Във фирмата са заети около 30 души.

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.