1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 5 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Капитан Андреево

5 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Капитан Андреево

Тютюневите изделия са иззети

5 000 къса контрабандни цигари и 2 кг тютюн, укрити на всевъзможни места в лек автомобил, откриха митническите служители на Капитан Андреево, информираха от Агенция Митници.

Контрабандните цигари и тютюнът са открити на три различни места в лек автомобил, влизащ в страната от Турция. Колата с българска регистрация е била управлявана от български гражданин, който пътувал сам. Мъжът декларирал, че пренася  50 кутии с общо 250 кг. сушени кайсии. Въпреки това автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която в двигателния отсек, задната седалка и щората на багажника,  митническите служители са открили общо 250 кутии  (5000 къса) цигари, всички без акцизен бандерол, както и два килограма нарязан тютюн за пушене. Шофьорът е признал, че цигарите и тютюна са негови и ги е закупил от турския безмитен магазин.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

За декларираните сушени кайсии митническите служители са уведомили Българската агенция за безопасност на храните. Поради липса на сертификат за произход, стоката е иззета. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.