1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 7 от натровените в училищен стол деца остават за лечение в болница

7 от натровените в училищен стол деца остават за лечение в болница

Фирмата доставчик на храната отказва коментар до излизане на резултатите от пробите

7 от децата от 45-то столично училище, които бяха приети в Инфекциозна болница след съмнения за хранително отравяне, остават на лечение поне още няколко дни, пише 24chasa.bg.

Състоянието им е стабилно. Все още не са готови резултатите от изследванията, които ще установят причината за натравянето. Фирмата доставчик на храната за училищния стол отказва коментар до излизане на резултатите от пробите.

Днес в училището много от родителите не знаеха за инцидента, но имаха сериозни оплаквания от качеството на храната и от хигиената в стола.

Храната не се приготвя на място, а се доставя от фирма, която обслужва още две училища. Вчера в стола са обядвали 156 деца, зле се почувствали 24. Според директорката преди да бъде сервирана, храната се дегустира от медицинската сестра.

Проби от храната в стола бяха взети при съвместна проверка на Столичната РИОКОЗ и Областната дирекция по безопасност на храните.

От фирмата за кетъринг отказаха коментар до излизане на резултатите от проверката. Заявиха обаче, че поради авария, в училището не е имало топла вода и е възможно децата да не са спазвали нужната хигиена.

Директорката потвърди, че от 15 септември наистина няма топла вода, но отрече това да е причина за състоянието на децата. Много от учениците твърдят, че в училището има хлебарки и бълхи и често ходят нахапани.

Резултатите от проверката на храната ще са готови до седмица. Дотогава и столът ще остане затворен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.