1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 84-та Седмица на гората

84-та Седмица на гората

По 6000 дка гори годишно ще залесяват във варненско

По повод Седмицата на гората със статуетка за „Лесовъд на годината” са отличени инж. Василий Маринковски – директор на Регионална дирекция по горите – Кюстендил и инж. Продан Проданов – зам. директор на РДГ Пазарджик - за цялостен принос в лесовъдската практика.

В района на Регионална дирекция по горите Варна е предвидено средногодишно да се създават 5 814 дка нови горски култури. През 2008 година са залесени 3 172 дка.Тази година ще бъдат залесени 3 664 дка и попълнени 660 дка горски култури. Обемът на пролетното залесяване е 1 800 дка. С приоритет се залесяват пожарища, площи в които са изведени голи сечи и в насаждения за подпомагане на възобновяването.С най-голям обем пролетно залесяване е държавно горско стопанство Провадия, следвано от Генерал Тошево, Добрич, Варна и др. До момента е извършено залесяване на площ от 1 400 дка.

Близо 1500 дръвчета ще раздават безплатно днес в центъра на Горна Оряховица. Акцията е на Държавното горско стопанство и е подкрепена от община Горна Оряховица. За акцията от местното лесничейство са осигурили около 600 контейнера с липа, смърч и ела, както и 900 фиданки с открита коренова система. Те са от широколистните видове акация, червен дъб и липа

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.