1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 900 000 лева за реклама на ПРСР с антистрес топки, дъждобрани и термоси

900 000 лева за реклама на ПРСР с антистрес топки, дъждобрани и термоси

МЗХ е обявило обществени поръчки за рекламно-информационни материали за нуждите на Програмата

МЗХ е обявило две обществени поръчки в рамките на четири месеца за „Изработка на дизайн, брандиране, отпечатване и доставка на рекламно-информационни материали за нуждите на ПРСР (2014-2020 г.)“. Първата поръчка е публикувана на 14 април, а втората – на 4 юли, като общата им стойност е 900 000 лева без ДДС, съобщават от agronovinite.com.

От първото обявление за обществена поръчка става ясно, че МЗХ ще похарчи 700 000 лева без ДДС за 39 вида рекламни материали, сред които 2000 антистрес топки, по 750 футболни, баскетболни и волейболни топки, 2000 самозареждащи се фенерчета, 1500 термоса с по две чаши. В обхвата на поръчката влизат още 2500 химикалки за работа с тъч скрийн дисплеи на смартфони, 2500 химикалки с вградена флаш памет, 12 500 тефтера от еко материали, 1500 дъждобрана, 6000 чадъра.

Обществената поръчка е за 12 месеца, а желаещите да участват трябва да внесат гаранция в размер на 7000 лева. Търгът е ограничен до предприятия, ползващи се със закрила, а именно специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Сред условията е участниците в поръчката да са изпълнили минимум 3 сходни с предмета на настоящата поръчка услуги през последните три години. Най-голяма тежест при класирането е имала цената – тя дава 50 точки, по 20 точки тежест дава срокът за отпечатване и доставка на материалите, дизайнът и качеството на брандиране и оформление на рекламните материали и сувенири. Офертите са били отворени на 27 май т. г. Постъпили са само три оферти.

През юли тази година Министерството на земеделието и храните обявява втора обществена поръчка за „Изработка на дизайн, отпечатване, брандиране и доставка на рекламни и печатни материали за нуждите на МЗХ“. Този път стойността й е 200 000 лева без ДДС, но асортиментът от рекламни материали е обогатен. Той включва табелки за маса, бланки за меню за маса, подаръчни кутии и други. Изискванията към участниците са да са реализирали минимум 100 000 лв. оборот през последните три години в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Междувременно срокът за отваряне на офертите е бил удължен и това е станало на 17 август, сряда. Все още няма информация кои са фирмите, подали оферти.

Гласувайте в нашата анкета "Кои от изброените дейности биха Ви помогнали да разберете повече за възможностите и условията при кандидатстване за европейско финансиране по ПРСР?" ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.