1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. "Атака" започва събиране на подписи за национален референдум за продажбата на земя на чужденци

"Атака" започва събиране на подписи за национален референдум за продажбата на земя на чужденци

Снимка:

Днес депутатите от парламентарната група на партията уведомиха ръководството на НС

"Атака" започва събиране на подписи за национален референдум с въпрос "Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?". Днес депутатите от парламентарната група на партията уведомиха ръководството на Народното събрание за инициативата и обявиха, че ще организират събиране на подписи в специални пунктове из цялата страна, пише "Дневник".

Виждаме признаци на колебание и неизпълнение на решение на Народното събрание от страна на правителството, аргументира се лидерът на партията Волен Сидеров пред журналисти. В края на октомври парламентът гласува решение, с което задължава кабинета да работи за налагане на мораториум върху продажбата на земя на чужденци. ДПС и част от депутатите от БСП атакуваха решението в Конституционния съд, а вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че правителството няма да го изпълни.

Според Сидеров, Златанова нямала право да твърди, че решението на парламента е противоконституционно, защото съдът не се е произнесъл. "Ако българският народ каже, че не иска да се продава земя, то тогава правителството и парламентът трябва да се съобразят с желанието на народа. Ако каже, че иска – също", каза още той.

За да бъде задължен парламентът да вземе решение за национален референдум, е необходимо да бъдат събрани 500 хиляди подписа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.