1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ, КЗП и ФПБ подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност

БАБХ, КЗП и ФПБ подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност

Снимка:

Целта на документа е сътрудничество и взаимопомощ между държавните институции и Федерацията на потребителите в България

 Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Дамян Илиев, председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов и председателя на  Федерацията на потребителите в България (ФПБ) проф. дмн Йовчо Топалов, чл. кор. на БАН  подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност. След полагането на подписите се състоя и пресконференция на тема: "Да спрем фалшивата информация към българските потребители”.

Целта на документа е сътрудничество и взаимопомощ между държавните институции и Федерацията на потребителите в България, които се ангажират да работят за по-всеобхватната и ефективна защита на потребителските права на гражданите. Основен акцент на съвместната инициатива е по-добрият надзор на пазара с храни, безопасността и качеството на предоставяните обществени услуги. Чрез сътрудничеството ще се работи за минимизиране на негативното влияние върху потребителите от публичното оповестяване на непроверена информация за опасни и некачествени храни на пазара.

Изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, подчерта, че с този меморандум може би ще се промени информационната среда, потребителите биха могли да знаят истински факти. „Ние като институция понякога изпадаме в ситуации да коментираме или да легализираме хора, които нямат компетенции и възможности да дават информация, което довежда до паника на потребителите“, добави още той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.