1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ възстанови ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа

БАБХ възстанови ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа

Пробите ще бъдат изследвани по физикохимични показатели и за наличие на немлечни мазнини

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) възстанови ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа, които бяха ограничени заради епидемичната обстановка в страната.

Комисия, съставена от представители на трите млекопреработвателни асоциации в България (Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална асоциация на млекопреработвателите и Българска асоциация на млекопреработвателите), Комисия за защита на потребителите (КЗП), Асоциация "Активни потребители" и инспектори от БАБХ, взе проби от шест марки сирене (краве, овче и козе), две проби кашкавал и една от салата "Снежанка".

Пробите ще бъдат изследвани по физикохимични показатели и за наличие на немлечни мазнини. Резултатите от изпитванията ще бъдат готови в рамките на 10 дни.

Пробовземането се извършва ежеседмично, като на ротационен принцип представителите на институциите в комисията предлагат обект от търговската мрежа, който да бъде проверен. Всеки представител избира продукти, които да бъдат взети за изпитване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.