1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАН несъгласни с изказване на Караджова за бюджетната субсидия

БАН несъгласни с изказване на Караджова за бюджетната субсидия

От две години Общото събрание на академията разпределя бюджетната субсидия на звената диференцирано

От две години Общото събрание на БАН разпределя бюджетната субсидия на звената диференцирано, на базата на шест критерия.

Това заявява ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на околната среда и водите Нона Караджова на заседанието на Министерския съвет на 14.11.2012 г., съобщиха от БАН.

Ръководството на академията цитира Караджова, която на заседанието на МС казва: "За БАН няма приоритети. Там се дава на калпак, а не според нуждите на обществото". Изказването на Караджова е във връзка с разпределението на бюджетната субсидия на Българската академия на науките.

От БАН посочват шестте критерия, по които се разпределя бюджетната субсидия на звената. Това са: численост на персонала на звената; международната оценка, получена от международния одит на дейността на Академията, направена от Европейската научна фондация и Федерацията на европейските академии на науките; общонационални и оперативни дейности, необходими за нормалното функциониране на българската държава, изпълнявани от съответния институт; приходи от проекти и договори; публикационна активност – научни публикации в международни и български списания и участия в международни и национални конференции; патентна дейност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.