1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Борисов: Агенцията по храните и справянето със сивия сектор са сред приоритетите

Борисов: Агенцията по храните и справянето със сивия сектор са сред приоритетите

Решаването на проблемите трябва да започне веднага


Създаването на единна агенция за контрол на безопасността на храните, адекватно взаимодействие между Министерството на земеделието и МВР за премахване на сивия сектор и превъзмогване на пречките за преодоляване за усвояване на средствата от еврофондовете са сред приоритетите за управлението на аграрния сектор. Това обеща неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при първата си среща с Асоциацията на земеделските производители, която се състоя днес в сградата на Народното събрание.

Целта е бъдещото управление на агроведомството да се ориентира в най-наболелите проблеми в сектора, чието решаване да започне веднага след формирането на новия кабинет на 28-и, обясни Бойко Борисов.

Днес той обяви имената на земеделския министър и на един от неговите заместници. "Не искам празни приказки, очаквам този екип да реши адекватно натрупаните проблеми от предишното управление", каза още Борисов.

На срещата присъстваха представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Съюза на зърнопроизводителите, Асоциацията на зърнопроизводителите, Асоциацията на земеделските производители, Асоциацията на животновъдите, асоциациите на овцевъдите и свиневъдите./dnevnik.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.