1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бойко Борисов ще настоява за допълнително финансиране за райони като Северозападна България, които са по-слабо развити

Бойко Борисов ще настоява за допълнително финансиране за райони като Северозападна България, които са по-слабо развити

Министър-председателят е в Брюксел на преговорите за новия бюджет на ЕС

За допълнително финансиране за райони като Северозападна България, които са по-слабо развити и в които същевременно има обезлюдяване, ще настоява министър-председателят Бойко Борисов по време на преговорите за новия бюджет на ЕС. Пред журналисти в Брюксел премиерът Борисов посочи основните приоритети, които страната ни защитава при формирането на Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 г . „Кохезионна, селскостопанска политика, правилото n+3, емисиите, когато се търгуват, да остават в бюджета на държавата, а да не се прехвърлят към ЕС“, поясни Борисов.

„Очаквам да продължим преговорите, защото не е само за парите, всички искат повече, но и все повече приоритети си поставяме, освен старите, и нови – и за иновациите, и за киберсигурността, и общата европейска отбрана, и за Фронтекс. Не съм оптимист, че днес ще се разберем“, коментира още министър-председателят. Премиерът Борисов отбеляза, че пред държавните и правителствени ръководители ще постави акцент и върху  политиките, които най-много притесняват хората като миграцията и защитата на външните граници.

Относно еврозоната пред медиите премиерът Бойко Борисов подчерта необходимостта от национален консенсус, за да се убедят и хората, и опозицията, и институциите, че еврото е втората валута в света и че това означава Европа на първа скорост. „Ако не искаме  да сме втора скорост, трябва да вървим в тази посока“, категоричен беше Борисов и напомни, че няма държава, която да е приела еврото и да е станала по-зле или да се е върнала обратно. „И България, и Хърватия ще бъдат разглеждани, не заедно, юли месец. До тогава имаме време да чуем всички“, заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му е важно хората да се убедят, че еврозоната е нещо добро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.