1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Case IH Magnum Rowtrac - иновативна концепция за максимална производителност и ефективна защита на почвите

Case IH Magnum Rowtrac - иновативна концепция за максимална производителност и ефективна защита на почвите

Наскоро беше избран за "Трактор на годината 2015"

Комбинирайки индивидуалните предимства на колесните и верижни трактори, новият Case IH MagnumTM Rowtrac превъзхожда както чрез комбиниране на предимствата по отношение на маневреност и сцепление, така и чрез ефективно опазване на почвите. Редом с колесната версия, MagnumTM 380 CVX Rowtrac наскоро беше избран за "Трактор на годината 2015" от група от 23 независими журналисти от търговски списания в 23 европейски страни.

Иновативна концепция за отлична работа и гъвкавост

Налице са две опции за ширината на следата – 610 мм и 762 мм, които осигуряват отлично сцепление, минимално увреждане на почвата, дори при включване на пълна мощност, много по-меко возене и по-голямо удобство за оператора.

"ООН обяви 2015 за "Международна година на почвите" и ние сме особено горди да представим този иновативен трактор именно през тази година. На основата на несравнимия опит при верижните машини, който Case IH натрупа след въвеждането на легендарния Quadtrac през 1997 г., MagnumTM Rowtrac продължава традициите за използване на четири точки за контакт със земята, за да се намали увреждането на почвата и триъгълна концепция за следите с положително задвижване, състоящо се от каучукови тракове с накрайници, движени от голямо задвижващо колело за ефективно предаване на мощността към почвата", казва Дан Стюарт, продуктов мениджър за тракторите на Case IH за Европа, Близкия изток и Африка.

Силовото предаване се оптимизира чрез изключителните задни тракове, които се движат и въртят за поддържане на плосък отпечатък, като се гарантира, че сцеплението остава незасегнато от натоварването на триточковото окачване.
"За разлика от twin-track машината, MagnumTM Rowtrac значително намалява натиска, който се упражнява върху почвата, дори когато се обръща рязко в края на полето, като намалява необходимостта от извършване на допълнителни усилия за отстраняване на щетите.

За разлика от twin-track машината, дизайнът на  MagnumTM Rowtrac е направен така, че да се намали натискът върху почвата, натиска от преместването на тежестта отпред назад и количеството на движение напред/назад при зацепване. Той също така дава възможност за използване на блокировка на диференциала, които са включени в стандартната спецификация на Rowtrac, за да максимизират сцеплението при трудни условия - функция, която не е достъпна при машини с двойна следа", подчертава г-н Стюарт.

Мощен и ефективен

На разположение са три модела (310, 340 и 380), задвижвани от 8,7-литров двигател Cursor 9, който е произведен от FPT Industrial. MagnumTM 380 CVX Rowtrac осигурява номинална мощност от 380 к.с. при 2000 rpm, като 435 к.с. са достъпни при усилване на мощността. Двигателят произвежда максимален въртящ момент от 1806 Nm между 1400 rpm и 1600 rpm. "Основна характеристика на този мощен и ефективен шестцилиндров двигател е уникалната технология Hi-ESCR, която отговаря на Европейския Етап IV (Tier 4 окончателен вариант) на разпоредбите за вредни емисии. Опростена и ефективна, системата включва също така Case IH за осигуряване на големи интервали за смяна на маслото в двигателя от 600 часа ", казва г-н Стюарт.

Клиентите могат да изберат или пълна Powershift или усъвършенствана CVX трансмисия, в която са включени четири механични диапазона за достигане на много високо ниво на механична ефективност. Лесна за използване, тя осигурява безпроблемно прехвърляне на енергия от 0 до 40 kph, без да има нужда от включване на лост или превключвател. Трансмисията CVX позволява на оператора предварително да зададе три регулируеми целеви скорости за оптимизиране на работните скорости за всяка операция.

Продуктивна и удобна

Case IH Automatic Productivity Management на Case IH APM автоматично постига оптимален баланс между двигателя и трансмисията, докато Active Hold Control позволява тракторът да не се връща назад при спиране на хълм, без да се налага използване на съединител или спирачка. Case IH Headland Control Management (HMC) позволява на оператора да извършва лесно обръщането в края на браздата, като по този начин повишава ефективността на използваните полеви приложения.

"Комфортът за оператора е един от ключовите аспекти за проектантите на Case IH,", казва г-н Стюарт. "Ето защо, една от особеностите на Rowtrac е неговата кабина Surveyor, която има впечатляващите размери 3.1 м на 3 м вътрешно пространство, 6,4 на 2 м площ на стъклото за отлична видимост във всички посоки, водещо в индустрията ниво на децибели в кабината - само 67, заедно с напълно интегрирана радио/телефон система Bluetooth и засилен Multicontroller. Максималният  комфорт за оператора се постига чрез стандартното окачване на кабината, което намалява вибрациите и стабилизира кабината чрез свеждане до минимум на трусовете при движение отпред назад и при движения нагоре-надолу. Пет настройки позволяват на оператора да постигне оптимално качество на возене, докато движението на амортисьорите автоматично контролира движението на седалката."

Case IH очаква първите трактори MagnumTM Rowtrac да бъдат доставени на клиентите в Европа, Близкия Изток и Африка в края на 2015 г.

Нова серия Case IH PUMA - Stage IV за прецизна обработка на земята, животновъдни и монтажни операции

PUMA е утвърден по отношение на качеството и производителността трактор. Построен в St. Valentin, Австрия, доказан при промяна на мощността Powershift, пълна промяна на мощността или CVX безстепенна трансмисия и най-новите технологии при двигателите на FPT Industrial, новите модели PUMA надминават дори високите стандарти, заложени от техните предшественици. Със седем модела от 150-240 к.с. номинална мощност, новият PUMA е готов да изпълни най-взискателните задачи при обработването на земята, в животновъдството и монтажните дейности.

Мощен, ефективен и удобен!


Задвижван от 6.7-литров двигател NEF, който се произвежда от FPT Industrial, топмоделът (PUMA 240) притежава номинална мощност от 240 к.с. при 2200 rpm, с до 270 к.с. мощност, достъпна при активиране на Power Boost. Двигателят има максимален въртящ момент от 1160 Nm между 1400 rpm и 1600 rpm.

"Ключова характеристика на новия трактор PUMA е мощен, ефективен и "чист"шест-цилиндров двигател. Доказалата се технология Hi-ESCR на FPT Industrial гарантира, че спазването на Европейския етап IV (Tier 4 Заключителни разпоредби) за  емисиите е изпълнено - в същото време разходът на гориво е нисък и производителността е висока. Опростена и ефективна, системата позволява също така Case IH да осигурява големи интервали за смяна на маслото от 600 часа”, подчертава Дан Стюарт, Продуктов маркетинг мениджър на отдел Трактори на Case IH за Европа, Близкия изток и Африка.

Освен на двигателя, Case IH обръща специално внимание и на кабината - както отвътре, така и отвън. Кабината разопалага с цяло предно стъкло, което осигурява непрекъснат поглед напред за оператора. Терминалът AFS 700 е претърпял няколко актуализации: те включват нова дистанционна конфигурация на new remote valve и функционалност ISOBUS III, която - в зависимост от изпълнението - автоматично контролира предната скорост, теглича, електронния дистанционен клапан и PTO функциите на трактора. За движението напред и назад, нови агресивни селектори и настройки са достъпни, като по този начин има възможност за настройки според индивидуалните предпочитания.
"Това важи и за новите решения за седалките, които в момента са на разположение за тракторите PUMA. С тези опции, операторите могат да се възползват от най-доброто управление в сектора. Тракторът PUMA по стандарт е оборудван със седалка с нисокчестотно окачване. Новите опции са на разположение, за да се премине към водещия Dual Motion нискочестотно окачване на седалката с иновативна плъзгаща се висока облегалка, облечена с плат или червена кожа или Maximo Evolution седалка с полу-активно окачване, "обяснява г-н Стюарт.

Следавщо ниво на прецизност и  управление:

Корективна услуга AFS RTK + и подобрена AFS Connect телематика с File Transfer технологии
Case IH стартира две основни подобрения на своите AFS ™ усъвършенствани системи за селско стопанство: Следващо поколение РТК + корекция на обслужването и новата функция File Transfer на AFS Connect телематика.

RTK + корекция на услугата - готов да се разпространи от пилотните машини към цяла Европа

RTK е базисната линия за изключителна точност във всички видове селскостопански дейности, и Case IH в момента управлява сам непрекъснато разширяваща се мрежа от повече от 500 базови станции в целия регион.
"Независимо дали се използва при култури като зеленчуци, за Controlled Traffic Farming (CTF), или просто за по-голяма прецизност при операциите на полето - RTK поставя стандарти в индустрията", обяснява г-н Сомер. "Ето защо ние сме за въвеждането на следващото поколение RTK сигнал, наречен RTK +, където" плюс "предоставя допълнителни ползи по отношение на настоящия RTK сигнал."
RTK + е съвместим с водещото оборудване на пазара, като отваря RTK решението за сигнала за голяма група от потребители, които не са клиенти на Case IH. RTK + е винаги и мигновено на разположение на клиентите. Точно както в мобилната комуникация, клиентите вече могат да се местят от една зона на базовата станция в друга с автоматично превключване и безпроблемно покритие. Не е необходима промяна на настройките на дисплея от оператора при преместване от една зона на базовата станция в друга, като Case IH RTK + осигурява непрекъсната мрежа за удобни, точни и надеждни RTK сигнали.

Цялата базова станция в рамките на локалната мрежа RTK е свързана към централен сървър Case IH. Сървърът изчислява определен набор от данни за корекция на реалното работно местоположение на трактора или ги комбинира с помощта на редица методи като CORS, SSR и други. След това корекцията се предоставя по GSM чрез множество възможни формати, за да се гарантира най-добрата съвместимост с всяко оборудване. Това гарантира пълна RTK точност, независимо от разстоянието до следващата базова станция. Това носи ясни предимства за изпълнителите, синдикатите на машинопроизводителите, и големи, ориентирани към растеж предприятия по отношение на логистичните концепции и операции за прибиране на реколтата.
Инженерите на Case IH са измислили RTK + като дистанционно управление. "Ако една от базовите станции не работи добре, най-близката база автоматично ще поеме управлението, без да прави компромис с точността. Това гарантира, че земеделците, производителите на зеленчуци и специални култури, животновъдите в пасищата, земеделските производители, партньорите и машинните кооперации, които използват RTK + ще се възползват от 100% сигнал при непрекъсната работа ", казва г-н Сомер.
Новата технология CASE IH RTK + е тествана обстойно на ключови пазари през 2014: 200 клиенти и общо 95 базови станции във Великобритания, Испания, Бенелюкс, Австрия, Германия, Дания и България са били част от успешно пилотно изпитание. RTK + ще бъде на разположение на клиентите на тези пазари през 2015.

AFS Connect Telematics - USB устройство вече не е необходимо

Новата телематична система Case IH AFS Connect™, която стартира успешно през второто тримесечие на 2014 г., използва системи за глобално позициониране и мобилни технологии, за да получи машината  указания за местоположение и бърза информация за производителността. С усъвършенстваното ниво на обслужване AFS Connect, между 40 и 80 параметъра на машината (в зависимост от моделите трактори и комбайни) могат да бъдат наблюдавани. Тези данни, които се намират в уеб портала на AFS Connect, се обновяват всяка минута и може да бъдат достъпни чрез PC или мобилни устройства. Вътре в AFS 700 дисплеите много повече данни са достъпни, като например ориентирни линии или данни за изпълнение на задачите. За актуализиране на софтуера за управление на земеделските стопанства с тази информация, е необходимо да вкарате данните чрез USB диск от дисплея. При наличието на множество машини в стопанството, това може да отнеме време, и това е мястото, където новата функция за прехвърляне на файлове се предлага: актуалното съдържание на USB устройството може да бъде изтеглено чрез AFS Connect Portal и след това директно внесено в програмата за управление на фермата. Функцията за трансфер на файла елиминира необходимостта първо да се съберат USB устройствата от машините и да се върнат обратно в дисплея след вкарване на данните. AFS Connect File Transfer осигурява ясен поглед върху комплект от данни за прецизно земеделие, идващи от машините.
Новата характеристика за File Transfer на Case IH AFS Connect ™ телематика гарантира, че управителите на стопанствата са наясно с всички важни данни във всеки даден момент. Новата функция на File Transfer ще се предлага като опционен пакет от услуги за усъвършенстваното ниво на AFS Connect през второто тримесечие на 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.