1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Д-р Йордан Войнов: Зададохме правилната посока на работа за контрол по цялата верига – от полето до трапезата

Д-р Йордан Войнов: Зададохме правилната посока на работа за контрол по цялата верига – от полето до трапезата

Снимка:

Изпълнителният директор на БАБХ разпространи изявление до медиите по повод депозирането на оставката му

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов разпространи изявление до медиите по повод депозирането на оставката му. В изявлението се казва: "При встъпването в длъжност на служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, аз заявих готовността си да подам оставка, като министър Станков заяви, че не иска да се променя ръководството на Българската агенция по безопасност на храните, както и посоката и политиката на БАБХ. Той изяви желание и подкрепа представляваната от мен институция да продължи да работи за повишаване на безопасността и качеството на предлаганите храни на българския пазар.

Тъй като в момента тече проверка във връзка с подписания договор за изпълнение на дейността дезинфекция на превозните средства, влизащи в страната при граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, излязох в годишен отпуск докато приключи проверката. След изказването на служебния премиер Марин Райков, че следва да бъда отстранен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница, аз депозирам своята оставка като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните пред министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков.

Изразявам надеждата си, че Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните ще продължат своята работа в посока на подобряване на качеството на храните на пазара, като считам, че през последните години зададохме правилната посока на работа за контрол и сигурност по цялата верига – от полето до трапезата".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.