1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавен фонд "Земеделие" с ново ръководство

Държавен фонд "Земеделие" с ново ръководство

Избран е Управителен съвет

ДФ "Земеделие", който управлява програма САПАРД и през който в близките години в държавата трябва да влязат 5.5 млрд. евро за земеделие, вече е с нов управителен съвет, съобщава вестник "Сега".

Както изисква Законът за подпомагане на земеделските производители, председател на управителния съвет ще е аграрният министър Мирослав Найденов. Членове ще са заместниците му Преслав Борисов и Цветан Димитров, председателят на политическия кабинет в агроведомството Николай Николов, както и Симеон Манасиев, парламентарен секретар на ведомството.

От финансовото министерство решения за усвояването на агропарите ще гласува заместникът на Симеон Дянков - Владислав Горанов. В управата влиза и дългогодишният член на парламентарната комисия по земеделие и настоящ зам.-министър на екологията Евдокия Манева.

Решения по проектите ще гласува и Иво Маринов, който има ресор "туризъм" в настоящото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Министерство на труда и социалната политика ще се представлява от Красимир Попов. По времето на Масларова той бе шеф на дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти". От регионалното ведомство най-вероятно ще излъчат зам.-министър в управата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.