1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ „Земеделие” обяви първите 254-ма кандидати по схемата „Училищен плод“

ДФ „Земеделие” обяви първите 254-ма кандидати по схемата „Училищен плод“

Още 125 заявления ще бъдат разгледани до 31 октомври

ДФ „Земеделие” обяви първите 254-ма кандидати, които имат право да доставят свежи плодове и зеленчуци в детски градини и училища в страната за Кампания 2015/2016 г. Още 125 заявления ще бъдат разгледани до 31 октомври. Част от участниците трябва да предоставят допълнителна информация на ДФЗ или да отстранят непълноти и неточности в подадените документи.

По схемата „Училищен плод” децата получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Качеството и грамажът се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Tази година плодовете и зеленчуците, с изключение на цитрусовите и бананите,  ще се набавят от местни покупки и от местни пазари.  Целта е да бъдат стимулирани българските производители.      

Бюджетът за Кампания 2015/2016 е 14 милиона лева. Документи за подпомагане по „Училищен плод” се приемаха от 17 август до 23 септември 2015 г. в областните дирекции на ДФЗ. Кандидатите за участие в учебната 2015/2016 г. са обособени в три групи: учебни заведения; еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Списъци с първите одобрени кандидати по схемата за учебната 2015/2016 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.