1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ одобри 189 заявления от Програмата за развитие на селските райони

ДФЗ одобри 189 заявления от Програмата за развитие на селските райони

Одобрените бенефициенти ще получават субсидия в размер на 1500 евро годишно в продължение на пет години

Държавен фонд „Земеделие” одобри 189 заявления от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това съобщиха от фонда. Заявленията са по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” от Програмата за развитие на селските райони.

От началото на прием 2011 фондът е получил общо 995 предложения за подпомагане по мярката. Одобрените бенефициенти ще получават субсидия в размер на 1500 евро годишно в продължение на пет години. Изпратени са уведомителни писма с искане на допълнителна информация до 36 от кандидатите по мярката, а осем от тях са оттеглили заявленията си за кандидатстване.

Субсидиите по мярка 141 се отпускат с цел преодоляване на трудностите, които изпитват полупазарните стопанства, когато преструктурират земеделската си дейност.

Десет други общински проекта ще бъдат предложени за одобрение на заседанието на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност на 15 юли 2011 г. Проектите са по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.