1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Една от най-престижните награди в света за туристическа реклама тази година е за България

Една от най-престижните награди в света за туристическа реклама тази година е за България

Възложител на кампанията е Министерство на туризма

Eдин от най-престижните фестивали в света за реклама в туризма - 2016 WorldMediaFestival - TOURISM – global competition, който се провежда ежегодно в Хамбург, Германия,  присъди сребърната награда на българската агенция reforma за кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм “Скрито пред очите ти”. Възложител на кампанията е Министерство на туризма. Наградени в категорият Film са двата имиджови клипа от кампанията.

WorldMediaFestival – TOURISM е един от най-големите и престижни фестивали за туристическа реклама в света и в него всяка година участват държави от целия свят. Отличието за България й носи голям престиж, защото е спечелено в надпревара с над 50 държави в света – всичките лидери в туристическия маркетинг като САЩ, Франция, Германия, Малайзия, Великобритания, Австралия, Испания, Турция и много други. Тази година в конкурса бяха подадени над 330 проекта от цял свят. В миналогодишния фестивал бяха отличени туристическите реклами на Швейцария, Малайзия и Канада. Тази година България участва за първи път в Световния фестивал за туристическа реклама.
 
Наградените реклами в категорията Film са дело на едни от най-талантливи и награждавани български творци в областта на киното и телевизията. Клиповете са заснети от операторите Александър Станишев и Димитър Неделчев, а режисурата е на Еди Шварц и Зоран Петровски. Идеята, по която са реализирани серията от клипове, е на Йордан Петков.

Кампанията “Скрито пред очите ти” се проведе в периода между януари и август 2015 година и имаше за цел да насърчи пътуванията вътре в страната. Проектът промотира 50-те малко популярни туристически обекти на България и постигна резултат от 21% ръст на вътрешно туристическите пътувания в страната. Това е един от най-впечатляващите резултати на туристическа кампания у нас за последното десетилетие. Кампанията е финансирана по европейски проект и възложена от Министерство на туризма.

Наградата за туристическа реклама на България на Световния фестивал за реклама в туризма във Франкфурт ще бъде връчена на официална церемония на 8 май в Хамбург, Германия. Eдин от най-престижните фестивали в света за реклама в туризма - 2016 WorldMediaFestival - TOURISM – global competition, който се провежда ежегодно в Хамбург, Германия,  присъди сребърната награда на българската агенция reforma за кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм “Скрито пред очите ти”. Възложител на кампанията е Министерство на туризма. Наградени в категорият Film са двата имиджови клипа от кампанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.