1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 6 часа претърсвания в ОДБХ Бургас

6 часа претърсвания в ОДБХ Бургас

Специализирана акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и спецпрокуратурата влезе и окупира сградата на Агенцията по храните в Бургас. След шест часово претърсване и изземвания на документи трима от служителите на бургаската дирекция бяха отведени от служителите на ГДБОП. Сред тях и началникът на областната агенция по храните д-р Георги Митев.

Акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата започна още в 7 ч сутринта макар че директорът на областната дирекция д-р Георги Митев дойде около 10 часа в сградата. Към 16:30 беше отведен от служители на ГДБОП, като преди това без коментар по идентичен начин беше изведен заместник директорът на Агенцията, както и един от инспекторите. Никой от тях не пожела да даде обяснения за задържането си, нито да потвърди информацията, че акцията е заради изнудване и рекет на фирми.
Адвокат
ът над-р Георги Митев обясни, че клиентът му е с влошено здравословно състояние през целия ден, докато текат процесуални действия. Той също не коментира дали акцията е в следствие на сигнали подадени от служител на Агенцията за корупционни схеми. Останалите служители на звеното останаха на работните си места през целия ден.
Известно е
м, че към този момент от Агенцията по храните разпределят финансовите обезщетения на стопанствата, загубили животните си, заради африканската чума по свинете. За справка, в Бургаски регион са избити около 4 хиляди прасета, 2 хиляди от които регистрирани и чакащи обезщетения. Не е ясно дали корупционните схеми са свързани с дейността на агенцията. Очакват се подробности.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.