1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инспектори ще дебнат денонощно за незаконен риболов

Инспектори ще дебнат денонощно за незаконен риболов

Работното време на инспекторите по риболовен надзор ще се организира в зависимост от сезона и проверките.

 

Работното време на инспекторите по риболовен надзор ще се организира в зависимост от сезона и проверките, които извършват, реши правителството. Досега тяхното регламентирано работно време беше от 9 до 17,30 часа. Изменението на наредбата за работното време на служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури предвижда полагането на 8 часа труд дневно и 40 часа седмично в рамките на 5-дневна работна седмица.

Промяната се налага от специфичния предмет на контрол във водни обекти, в които риболовът се извършва рано сутрин; незаконния улов на риба, извършващ се предимно през нощта; необходимостта от проверки по сигнал, които не могат да се предвидят по време и продължителност;
проверките през периоди на забрана за улов и през зимния сезон, когато проверките се извършват главно в търговската мрежа.

Министрите увеличиха с по 9 щатни бройки общата численост на служителите в Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол и Изпълнителната агенция по лозата и виното. За ИА "Борба с градушките" увеличението е с 20 щатни бройки, а в Агенцията по рибарство и аквакултури - с 30.

Увеличението на числеността на четирите администрации ще бъде в резултат на вътрешно преразпределение на работещите в системата на Министерството на земеделието и горите./в. Земя

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.