1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изтича срокът за прием на заявления по Схемата за компенсиране на щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери

Изтича срокът за прием на заявления по Схемата за компенсиране на щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери

Срокът за изплащане на средствата е до 24 април 2015 г.

Днес, 9 април изтича срока за прием на заявления за държавна помощ по Схемата за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери в резултат на природни бедствия, настъпили през 2014 г., съобщават от ДФЗ.

Компенсациите ще бъдат предоставяни на малки и средни предприятия, както и физически лица, които са регистрирани като земеделски стопани. Природните бедствия, за които ще се получава подпомагане са свлачища и наводнения,  земетресения, горски пожари, ураганни ветрове, както и за др. събития възникнали по естествен път. 

База за подпомагане са средните пазарни цени в зависимост от категорията и вида на животните за съответната календарна година. Срокът за изплащане на средствата е до 24 април 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.