1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Компактни колесни и верижни мини челни товарачи Cat® от серия D2

Компактни колесни и верижни мини челни товарачи Cat® от серия D2

Те са с подобрени експлоатационни характеристики, намалени емисии и уплътнено двигателно отделение

Новият Cat® 272D2 компактен мини челен товарач, 297D2 верижен мини челен товарач и 299D2 верижен мини челен товарач, заедно с техните по-мощни XHP аналози, са конструирани на основата на авангардни инженерни решения в изпълнението, комфорта за оператора, видимостта, контрола и сигурността на предшестващата серия D. Стандартен за всичките шест модела от серията D2 е изключителният хедс-ъп усъвършенстван дисплей Caterpillar; всички модели разполагат с ново уплътнено двигателно отделение за намаляване на отпадъците във въздушния поток. Моделите без XHP хидравлична система имат увеличение на номиналния полезен товар (ROC), а моделите XHP запазват отличните ROC стойности без допълнителни противотежести. Всички модели имат лостова система с вертикално издигане и използват Cat C3.8 двигател, който отговаря на стандартите за вредни емисии Tier 4 Final.

В допълнение, към системата за защита против кражби, усъвършенстваният дисплей побира кодовете за сигурност на 50 оператора, което позволява на всеки оператор да настрои машината съобразно своите индивидуални предпочитания за работа. Цветен, 5-инчов LCD монитор позволява настройка на чувствителността на работното приспособление и тази на хидростатичното задвижване, настройка на скоростта за бавно придвижване, настройка на скоростта за активиране на системата Ride Control, предпочитания за език и избор на разположението на контролните прибори. Възможните контролни прибори включват: ниво на горивото, ниво на DEF течност (течност за третиране на изгорелите газове), температура на хидравличната и охладителната течност и оборотомер. На разположение е камера за обратно виждане, стандратно за моделите XHP, която показва на монитора изображения с висока разделителна способност, за да се увеличи зрителното поле на оператора за повишаване на информираността на работната площадка.

С увеличаване на номиналният полезен товар до 8%, моделите от серията D2 осигуряват отлични характеристики на повдигане и/или работа с големи хидро-механични работни приспособления. Моделите 272D2, 297D2 и 299D2 имат номинален полезен товар /ROC/ от съответно 1542, 2131 и 2086 кг, при 50% статичен товар на обръщане. Номиналните полезни товари за 272D2 XHP, 297D2 XHP и 299D2 XHP са съответно 1655, 2177, и 2143кг при 50% статичен товар на обръщане. За приложения, които изискват допълнителен капацитет на повдигане, всичките шест модела могат да бъдат оборудвани по желание с външни противотежести.

Двигателят C3.8 с мощност от 98 к.с. при моделите без XHP система и 110 к.с. при моделите XHP, използва технология за Селективна каталитична редукция (SCR) за контрол на емисиите на азотен окис, за да отговори на стандартите за вредни емисии Tier 4 Final/Stage IV.

Като опция се предлага реверсивен вентилатор, които осигурява допълнително предимство при клиенти, които работят в условия на висока запрашеност. 

Допълнителни характеристики, запазени от предшестващата серия D, включват уплътнена кабина под налягане (Cab One), електро-хидравлични джойстици, избор на различни модели седалки, повдигащи рамена на лостовата система, бързосменник с електрическо управление и функции, като например паралелно издигане/спускане, електронно омекотяване на крайния ход на повдигащите цилиндри, връщане на кофата в изходно положение и позициониране на работния инструмент на предварително зададен ъгъл. Новите модели 272D2, 297D2 и 299D2 предлагат опция за ключ-маса. Изключването на акумулатора позволява тя да бъде изолирана при обслужване на машината, намалява изтощаването на батерията по време на съхранение и дава допълнителна сигурност на машината. Ключ-масата е стандартна за моделите 272D2 XHP, 297D2 XHP и 299D2 XHP.

Вариантът със стоманени вериги е най-подходящ за клиенти, които имат нужда по-добро сцепление при различни условия на терена, където има множество стърчащи елементи (камъни, пънове, отломки от разрушаване, и т.н.) и/или използват тежки работни приспособления, и/или работят на склонове.

При новите модели от серията D2 е осигурен лесен достъп от земята до всички сервизни точки за ежедневна проверка. С по-строгите изисквания за емисиите, добрата поддръжка на горивната система придобива още по-голямо значение. Моделите от серия D2 (и серия D) се отличават с електрическа помпа за обезвъздушаване на горивната система, което облекчава работата по подмяна и обезвъздушаване на горивния филтър и сепаратора на водата от горивото. За допълнителна безопасност лостът за аварийно спускане на лостовата система е с променено разположение и скобата за фиксиране на лостовата система може да се монтира и демонтира от един човек.

Машините се предлагат на нашия пазар от фирма Елтрак България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.