1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Лондон отваря фонд за стопани, пострадали от наводненията

Лондон отваря фонд за стопани, пострадали от наводненията

Дни след дъждовете хиляди хектара земеделски площи в южна Англия и Уелс все още са под вода

Проливните дъждове в южна Англия и Уелс причиниха сериозни щети на тамошното селско стопанство. Затова правителството в Лондон активира фонд, от който засегнатите фермери могат да получат финансова подкрепа.
 
По думите на земеделския министър Стив Баркли неговото ведомство ще направи всичко по силите си, за да подкрепи ремонтните и възстановителни работи на хилядите домакинства, фермери и предприятия, засегнати от наводненията и бурите. Земеделските стопани могат да получат до 25 хиляди паунда от фонда, който първоначално беше създаден за извънредна помощ за общини, понесли щети от природни бедствия. 
 
Помощите не се отнасят обаче за щети, които подлежат на застраховане, а малките и средни стопанства могат да заявят и допълнително финансиране в рамките на 2500 лири от фонда за саниране на предприятия. На домакинствата пък ще се изплащат максимум 500 лири, с които да покрият непосредствени нужди, а най-силно пострадалите ще бъдат освободени за три месеца от общински данъци.
 
Дни след дъждовете хиляди хектара земеделски площи в южна Англия и Уелс все още са под вода, което затруднява изчисляването на паричното изражение на щетите. От Националния фермерски съюз съобщиха, че ще направят обстоен анализ, за да проверят кои стопани имат право на компенсации. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.