1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МИГ-Тунджа със Стратегия за водено от общностите местно развитие

МИГ-Тунджа със Стратегия за водено от общностите местно развитие

Стратегията е балансираното икономическо развитие на 44-те селища от Община Тунджа

Местна инициативна група - Тунджа внесе за одобрение в Министерството на земеделието и храните своята Стратегия за водено от общностите местно развитие. Ако тя бъде одобрена, местната общност ще разчита на безвъзмездно финансиране на свои проекти за близо шест милиона и 500 хиляди лева.

Стратегията на МИГ-Тунджа беше подготвена след серия информационни, консултативни и работни срещи през последните месеци. В тях се включиха близо 500 участници – представители на публичния, стопанския и неправителствения сектор. Основна цел на Стратегията е балансираното икономическо развитие на 44-те селища от Община Тунджа и съхраняването на местната културна идентичност.

В последните консултативни срещи през май много от евентуалните бенефициенти – преди всичко агробизнесмени и представители на неправитлествените организации от общината декларираха и своята предпроектна гоотовност.

Процедурата за одобрение и сключване на договори за финансиране на местните инициативни групи по първата покана, сред които и МИГ-Тунджа, се очаква да приключи до края на 2016 година. Първите приеми на проекти към Стратегиите за водено от общностите местно развитие трябва да стартират в началото на 2017 година.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.