1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Личев: До 4 юни ще бъде определено място за измервателна станция на въздуха в Русе

Министър Личев: До 4 юни ще бъде определено място за измервателна станция на въздуха в Русе

„До 4 юни ще бъде определена площадка за поставяне на  автоматична измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Русе“. Това заяви министърът на околната среда и водите Асен Личев на среща с кмета на община Русе Пенчо Милков в МОСВ. На нея присъстваха и експерти от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС). Автоматичната измервателна станция е на Община Русе.

Министърът на околната среда и водите се ангажира да възложи проверка на комплексното разрешително (КР) на голямо предприятие в града, което по думите на кмета системно се нарушава от въпросната фирма. „Гарантирам, че ако има злоупотреби, органите, които са издали разрешителното и тези, който го контролират ще си понесат административните последствия. Ако е допуснато нарушение, което води до задължително изменение на разрешителното, ще бъдат наложени санкции по най-бързия начин“, категоричен беше министър Личев.

Министър Личев се ангажира да се осъществят дипломатически контакти за включването на Община Русе в Международна експертна група Румъния - България  по спогодбата за околната среда, в която се разглежда и качеството на въздуха.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.