1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов разпореди комплексна проверка на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана

Министър Найденов разпореди комплексна проверка на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана

Снимка:

Поводът е конфликт между арендатори в село Стубел

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов е разпоредена комплексна проверка на цялата дейност на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана.

В Министерство на земеделието и храните не е подаван писмен сигнал от арендатора Светослав Илчовски във връзка със спора за ползването на земя в село Стубел и министър Найденов никога не е разговарял с него по този въпрос.

Коментарът на министъра по повод конфликта между арендаторите в селото, че „това са балкански нрави“ е направен в отговор на журналистически въпрос по време на откриването на жътвата на 6 юли в село Сталийска махала, Монтанско. Тогава той е коментирал още, че по никакъв начин не може да бъде оправдана саморазправата между арендатори и изразил надежда, че сезираните компетентни органи ще си свършат своевременно работата.

За спора са били информирани ресорният зам.-министър Светлана Боянова и директорът на Главна дирекция „Земеделие“ Николай Маринов, които са разпоредили случая да бъде проверен и разрешен съобразно изискванията на закона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.