1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева ще открие международните изложения Месомания,Светът на млякото, Булпек , Салон на виното, Интерфуд & Дринк и #RETAIL SHOW

Министър Танева ще открие международните изложения Месомания,Светът на млякото, Булпек , Салон на виното, Интерфуд & Дринк и #RETAIL SHOW

Утре, 6 ноември 2019 г. (сряда), министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие международните специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и #RETAIL SHOW 2019. Събитието ще се проведе от 14:00 часа в Интер Експо Център – София.

От 6 до 9 ноември врати отварят най-големите професионални форуми в България, посветени на хранително-вкусовия и ритейл сектора

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в откриването на водещите изложения за хранително-вкусовия и ритейл сектора в България – МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW. Официалната церемония ще се състои в сряда, 6 ноември, от 14:00 часа в Централното фоайе на Интер Експо Център.

В събитието по откриване на шестте форума ще се включат още: посланиците на САЩ и Италия у нас – Херо Мустафа и Стефано Балди, Алесандра Капобианко (директор на Италианската търговска агенция), Атанас Урджанов (председател на УС на Асоциацията на месопреработвателите ), Димитър Зоров (председател на УС на Асоциацията на млекопреработвателите), Мариана Кукушева (председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите), Стойко Кировски (председател на УС на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци), Албена Симеонова (председател на Българска асоциация биопродукти), както и управителят на Интер Експо Център – Ивайло Иванов.

САЩ, Италия, Русия, Сърбия и Ливан – с колективни участия

Внушителният форум ангажира целия изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център. И по всичко личи, че през тази година ще бъдем свидетели на събитие, по-мащабно от всякога. Защото на щандовете си над 550 участници от три континента ще представят повече от 1200 бранда.

С колективно участие се включват Посолството на САЩ, Италия, Русия, Сърбия и Ливан. Сред индивидуалните участници откриваме фирми от Австрия, Турция, Гърция, Холандия, Финландия, Полша, Румъния, Армения, Унгария. Заради положителните резултати при последното участие площите на американското участие сега са чувствително увеличени. Още по-мащабно е и Италианското колективно участие.

Бизнес посещения от близо и далеч

Освен с национално значение, мащабният формат е с все по-голямо международно влияние. Посетители от Скандинавския регион, Сърбия, Хърватска, Албания, Румъния и Северна Македония са заявили своето присъствие. Организирани са бизнес посещения на представители на сектора от Китай, Йордания, Египет, Казахстан, Виетнам. Регистрациите за свободно посещение ще бъдат отворени до 5 ноември, включително.   

#RETAIL SHOW – за първи път

В отговор на нарастващия пазар и развитието на индустрията през тази година стартира и #RETAIL SHOW – първото в България и Балканския регион изложение за ритейл сектора.

Форматът ще създаде платформа за представяне на специализирано оборудване и технологии в областта на търговията, дигитални решения за бързоразвиващата се онлайн търговия и системи за разплащане, сигурност и логистиката, оборудване за магазини и дизайн, управление на складовото пространство и други.

Близо 50 изби представят вина на Салон на виното

Изложители от близо 50 изби от България, Италия, Северна Македония, Великобритания, Германия и Армения ще представят вината си по време на международното изложение Салон на виното. Форумът ще провокира посетителите с целодневната програма в дегустационна зона в зала 6, където в рамките на четирите изложбени дни ще се проведат майсторски класове и дегустации на различни тематики.

Събития за бизнеса и сетивата в съпътстващата програма

Стратегическата точка за развитие на бизнеса е и платформа на богата съпътстваща програма, която всеки може да открие на www.food-exhibitions.bg

Новата платформа за събития „Сетива без граници“ ще провокира със семинари, демонстрации и дегустации. Кулминацията е на 8 ноември, 19.00 часа, когато вратите на Интер Експо Център ще посрещнат ценителите на добрия вкус с необичайна нощна разходка с дегустация на вино, шоколад, хляб, кафе, различни гурме храни и още нещо.

Над 5 тона шоколад

Над 5 тона шоколад вече очакват ценителите на добрия вкус, които да му се насладят по време на „Сетива без граници“. Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас са сред изненадите, подготвeни от организаторите.

Бижута от шоколад ще сътворят блогъри, влогъри и журналисти – под ръководството на шеф Павел Павлов. Майсторският му клас ще се проведе на 7 ноември, съвместно организиран от Интер Експо Център и Pastry Academy.

За четвърта поредна година ще се проведе Български бариста шампионат, а за втора - Лате арт шампионат. Погледите ще привлече Международният пица шампионат; за първи път в България ще се проведе квалификация за Световното първенство по пица в Парма през 2020.

Най-качествените и оригинални продукти ще бъдат отличени от конкурса „Златен медал с диплом“; ще се проведе и Националният конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“.

Към професионалистите е насочен специализираният семинар „Интериорен дизайн и потребителско поведение в магазина“. Събитието се фокусира върху интериорния и продуктовия дизайн, връзката между дизайна на магазина, продуктовата опаковка, мърчандайзинга, ритейл маркетинга и потребителското поведение.

Допълнителна информация МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW ще откриете ТУК.

От 6 до 8 ноември вратите на Интер Експо Център ще бъдат отворени за посетители между 09.30 до 18.30 часа, а в събота, 9 ноември – от 09.30 до 16.00 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.