1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева участва в церемонията по дипломиране на абсолвенти от Тракийския университет в Стара Загора

Министър Танева участва в церемонията по дипломиране на абсолвенти от Тракийския университет в Стара Загора

Десислава Танева засвидетелства своето уважениe и респект към преподавателите от Тракийския университет

„Важно е да се адаптираме към измененията в климата и да работим с щадящи практики в условията на променящата се околна среда. По този начин ще запазим здравето на хората и качеството на това, което произвеждаме“.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на официалната церемония по връчването на дипломи на абсолвенти от Випуск 2019 от Аграрния факултет при Тракийски университет-Стара Загора. Тя допълни, че с това предизвикателство можем да се справим само, ако стъпим на основата на науката и на младите креативни хора, които са с нов начин на мислене. Министърът на земеделието призова абсолвентите да продължат реализацията си у нас. Тя подчерта, че аграрният отрасъл – селско и горско стопанство е с растящи показатели  в последните години.

„Имате шанса да завършвате висшето си образование във време, в което българският бизнес и държавни институции Ви очакват, за да се развивате като професионалисти“, посочи министърът.

Десислава Танева засвидетелства своето уважениe и респект към преподавателите от Тракийския университет и им благодари за доброто партньорство. „Всички решения в работата, които взимам, са след комуникация с научната общност.  Това е пътят, без науката ние няма как да бъдем добри управленци. Това е основата, която трябва да ни води“, категорична бе министър Танева.  Тя припомни, че е отворен специален прием с целеви средства по Програмата за развитие на селските райони за българската аграрна наука.

Министър Танева връчи дипломата на на един от отличниниците на випуск 2019- магистър по агрономство Петя Джонова. На официалната церемония днес бяха връчени дипломите на 120 абсолвенти  бакалаври и магистри от Аграрния факултет със специалности Зооинженерство, Агрономство, Екология и опазване на околната среда, Аграрно инженерство и Рибовъдство и аквакултури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.