1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева отправя покана до НПО за участие в състава на Националния съвет по биологично разнообразие

Министър Василева отправя покана до НПО за участие в състава на Националния съвет по биологично разнообразие

Документите се представят в МОСВ до 14 дни от публикуване на поканата

Министърът на околната среда и водите отправя покана към Неправителствените организации за участие в състава на Националния съвет по биологично разнообразие (Съвета).

За участие в състава на Съвета могат да кандидатстват НПО, които  отговарят на следните критерии:

  1. Да са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел в обществена полза
  2. Да имат предмет на дейност в областта на опазване на околната среда
  3. Да са развивали дейност в областта на опазване на биологичното разнообразие не по-малко от 3 години към момента на подаване на заявление за участие в състава на Съвета

Критерии, на които трябва да отговарят представителите на НПО и техните заместници:

1. Да имат опит в областта на биологичното разнообразие не по-малко от 3 години към датата на подаване на заявлението за участие в състава на Съвета, доказан чрез научни публикаци, участие в проекти и/или упражняване на преподавателска дейност във висше училище, пряко свързани с биологичното разнообразие.

2. Да имат висше образование с професионално направление в една или сходна на нея област (специалност - биология, екология с биологична насоченост, горско стопанство или аграрни науки).

НПО трябва да представят следните документи:

Писмено желание за участие в състава на Съвета, изразено чрез подаване на заявление по образец, съгласно Приложение № 1 към Правилника за устройството и дейността на Националния съвет по биологичното разнообразие (Правилника).  Към заявлението се прилагат следните документи:

1.  За НПО:

а) копие от устав/учредителен акт, подписан и подпечатан от представляващия НПО

б) удостоверение за вписване на НПО в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска  цел  към  Министерството  на  правосъдието  за  осъществяване  на  дейност  в обществена полза

в) актуално състояние от съответния съд по регистрация

г) документи, доказващи осъществената дейност в областта на биологичното разнообразие съгласно изискванията на чл. 4, ал. 1, т. 3 от Правилника, заверени от представляващия НПО

2.   За представителите на НПО:

а) писмена декларация от НПО за представителите, номинирани за участие в състава на Съвета (по образец, Приложение № 2 към Правилника)

 б) писмена декларация от номинирания представител за съгласие за участие в състава на Съвета (по образец, Приложение № 3 към Правилника)

в) автобиография

г) документи, удостоверяващи обстоятелствата по ал. 2 от Правилника (служебна бележка и/или копие от трудова книжка, и/или копие от договори за възложена/извършена в изискуемия период дейност)

Документите се представят в МОСВ до 14 дни от публикуване на поканата.

Заявлението и придружаващите документи се подават в деловодството на МОСВ (бул. “Княгиня Мария Луиза” № 22, 1000 София), по пощата или по електронен път (чрез електронен подпис) на: edno_gishe@moew.government.bg

Изборът на участниците в Националния съвет по биологично разнообразие ще се извърши по процедура, разписана в Правилника за устройството и дейността на Националния съвет по биологичното разнообразие.

Образец на заявлението, необходимите документи и Правилника за устройството и дейността на Националния съвет по биологичното разнообразие са публикувани на адрес: http://www.moew.government.bg/?show=top&cid=530

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.