1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерството на икономиката договори американски кредити за българските фермери

Министерството на икономиката договори американски кредити за българските фермери

Снимка:

Компанията „Джон Диъри" работи в три основни направления - земеделие, лесовъдство и банково дело

Българските земеделски производители може да получават нисколихвени кредити от САЩ. Възможностите за това бяха обсъдени по време на срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с Чарлз Стамп, вицепрезидент на компанията „Джон Диъри" в гр. Молин, Илинойс. Министър Трайков е на работно посещение в Чикаго, САЩ, от 16 до 18 септември 2010 г., припомня пресцентърът на министерството.

Компанията „Джон Диъри" работи в три основни направления - земеделие, лесовъдство и банково дело. Тя е един от световните лидери в производството на оборудване за ферми и лесовъдско оборудване.

Caterpillar ще организира търговска мисия в България, за да проучи на място възможностите за инвестиции в нашата страна. За това се договориха министър Трайков и вицепрезидентите на компанията Тана Утли и Грег Фоли. Caterpillar е най-големият световен производител на оборудване за строителството и минната индустрия

Министър Трайков запозна американските си домакини с възможностите за инвестиции в България и мерките на правителството за привличане на чужди капитали в страната. Тема на разговорите бе и подготвеният от МИЕТ клъстерен анализ на българската икономика.

Визитата на министър Трайков в САЩ продължава със срещи в Департамента по търговия и икономика на щата Илинойс, Търговската палата на Чикаго, Чикагската стокова борса и Федералната банка на Чикаго. В програмата му са предвидени още разговори с мениджмънта на компаниите Моторола и Боинг и с българската общност в Чикаго.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.