1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерството на земеделието ще представи Рамкова програма за местни и регионални традиционни продукти

Министерството на земеделието ще представи Рамкова програма за местни и регионални традиционни продукти

В събитието ще участват и производители, пазители на традиционни продукти

Рамкова програма за местни традиционни и регионални традиционни продукти ще бъде представена от Министерството на земеделието в петък. Тя ще бъде презентирана от заместник-министъра на земеделието Георги Събев. В събитието ще участват и производители, пазители на традиционни продукти.

Рамковата програма ще се прилага в периода 2022-2032 г. Целта е да се подкрепи дейността на малките семейни ферми, които пазят уникални рецепти за традиционни продукти, характерни за страната ни. С прилагането на Програмата ще се популяризира и подпомогне производството и закупуването на местни и регионални традиционни продукти, което има редица предимства за запазване на поминъка в малките населени места, осигуряване на работни места, скъсяване на дистанцията за доставки и защита на околната среда.

Събитието ще се състои в петък (23 декември) от 11:00 часа в зала „Голям Колегиум“ на Министерството на земеделието. Достъпът до залата за журналистите ще бъде от вход „Приемна“ на министерството, намиращ се на ул. „Димитър Трайкович“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.