1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов: Оценки за работата на министрите може да дава само премиерът

Мирослав Найденов: Оценки за работата на министрите може да дава само премиерът

Снимка:

Няма опасност за земеделската продукция около Дебелец, увери министърът

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви тази сутрин по Би Ти Ви, че оценките за министрите дава премиерът. "Преди три седмици във вашия ефир той ми даде много добра оценка и в това отношение аз притеснение нямам", каза още той по повод на репликата на министър на финансите Симеон Дянков, че е добре земеделският министър повече да работи и по-малко да говори.

За случая с приетите в болница в Бургас деца, Найденов заяви, че съмненията за натравянето падат върху водоснабдяване с нерегламентиран водоизточник, а не върху проблем с храните.

На въпрос за появилите се в медии информации за туристически оферти по морето за ол инклузив от 3-5 лв. на ден, министърът заяви, че при такива цени няма как храните да са нормални. Той обяви, че около 300 хотели са санкционирани за съдържанието на храните при офертите ол инклузив.

Министърът съобщи и че е разпоредил на българо-гръцките гранични пунктове да има ветеринарен контрол, който ще проверява произхода на вносните храни. След случая със заловените 7 тона съмнително месо в Свиленград, Найденов предположи, че е направен опит да се организира канал за внос на храни с изтекъл срок на годност.

Няма опасност за земеделската продукция около Дебелец, увери Мирослав Найденов. Вчера там се преобърна камион и разляха 4 тона от силно отровното вещество стирол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.