1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 1 000 заявления са подадени по мярка 121 от старата ПРСР

Над 1 000 заявления са подадени по мярка 121 от старата ПРСР

Най-много са кандидатите от област Плевен

Приключи приемът на проекти за инвестиции в закупуване на земеделска техника по мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Общият брой на подадените проекти за безвъзмездна финансова помощ по мярката в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ е 1 006.

Най-много са заявленията от област Плевен – 79 на брой, следвани от област Добрич  (75) и област Бургас  (71). Най-слаб в рамките на този прием е интересът към закупуването на техника от страна на фермерите от област Смолян, където е подадено само едно заявление, както и от областите Кърджали (6) и София-град (9).         

След края на приема заявената субсидия е близо два пъти над определения бюджет по мярката, който е в размер на левовата равностойност на 50 млн. евро. Припомняме, че минималният размер на общите допустими разходи по един проект, който можеха да заявят кандидатите в рамките на периода на прием, възлиза на левовата равностойност на 15 000 евро, а максималният размер не може да надвишава 500 000 евро.

Ранкирането на подадените заявления вече започна. Проектите ще бъдат обработени и договорени в началото на октомври, а за изпълнението им фермерите ще имат малко повече от месец. Предвижда се плащанията по изпълнени договори по мярката да бъдат извършени до края на 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.