Над 1900 земеделски производители са участвали в семинари на НССЗ

През годината ще бъдат проведени общо 120 информационни срещи - семинари

Над 1900 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и  възможностите за подпомагане по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. през последните три месеца на организираните и проведени семинари чрез Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ). От средата на месец февруари до края на април службата проведе общо  64 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации. Събитията са част от инициативата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“.

Мероприятията се осъществяват съвместно със Селскостопанска академия (ССА), Аграрния университет – гр. Пловдив, Тракийския университет - гр. Стара Загора, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Икономически университет – гр. Варна, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Лесотехнически университет – гр. София, Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ), Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ), „Агенция за регионално развитие на Рила” и други организации и експерти.

На територията на цялата страна през годината ще бъдат проведени  общо 120 информационни срещи - семинари и други информационно-обучителни събития за земеделски производители.

Списъкът с предстоящите съвместни информационни дейности и мероприятия на НССЗ е публикуван в раздел „Обучения и информационни дейности“, подраздел „Информационни срещи и семинари“ или на линк:

http://www.naas.government.bg/bg/%D0%9E%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/1287

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.