1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Новият зам.-министър на земеделието и храните Снежана Благоева прие официално поста

Новият зам.-министър на земеделието и храните Снежана Благоева прие официално поста

Снимка:

Тя оглавяваше дирекцията в МЗХ, отговорна за директните плащания и преговорите по новата ОСП

Новият заместник-министър на земеделието и храните Снежана Благоева прие официално поста от Светлана Боянова. Досега Благоева оглавяваше дирекцията в МЗХ, отговорна за директните плащания и преговорите по новата ОСП. В ресора й като заместник-министър са още Програмата за развитие на селските райони, областните дирекции „Земеделие” и политиките по управление на поземлените отношения.

 „В средата на 2010 г. заварих Програмата за развитие на селските райони на 21% договорени и едва 8% платени, а я оставям на 73% договорени и 46% платени. Успяхме да решим най-големия проблем в усвояването – ос 2, където тази година за първи път имаме свръхинтерес и оттам няма да има риск от отчисление. Така че летвата е вдигната високо”. С тези думи досегашният заместник-министър Светлана Боянова предаде поста си на Снежана Благоева, която получи папка с постигнатите резултати и предстоящото по ресори.

„Аз от своя страна ще продължа да държа на постигнатото ниво, за да приключим успешно преговорите по новата ОСП. Убедена съм, че поемам ресори, в които най-трудното е минало и предстои да надграждаме”, отбеляза зам.-министър Благоева.

Снежана Благоева е магистър по аграрна икономика и по право. Кариерата си в МЗХ започва преди 10 години като главен юрисконсулт в дирекция „Европейска интеграция и международни отношения”. Била е началник-отдел „Директни плащания”, а от 2010 г. е Директор на дирекция „Директни плащания и пазарна подкрепа”. Хоноруван преподавател по Обща селскостопанска политика в Нов Български Университет.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.