1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обединени земеделци, БДСП, РДП: Остро осъждаме окървавяването на протестите!

Обединени земеделци, БДСП, РДП: Остро осъждаме окървавяването на протестите!

Снимка:

Единственият изход от кризисната ситуация са оставка и нови избори

ПП Обединени земеделци, Българската социалдемократическа партия и Радикалдемократическата партия в България остро осъждат окървавяването на мирния протест на българските граждани!

 От вчера България е променена. В опасност са не само изпълнението на бюджета и икономиката на държавата, заплашена е и демокрацията. Срещу българския народ са шепа дискредитирани политици, вкопчили се отчаяно във властта. Те няма да се поколебаят да използват всички средства, за да продължат управлението в услуга на кукловодите от групировките и олигархията, алармират от партиите в прессъбщение до медиите.

Настояваме парламентът спешно да гласува промени в изборното законодателство, които ще създадат равнопоставеност на участниците в изборите и ще ограничат контролирания и купен вот. Кредитът на доверие към правителството на Пламен Орешарски е окончателно изчерпан и единственият изход от кризисната ситуация са оставка и нови избори!

Днес българското общество очаква от партиите от демократичния спектър реална консолидация около общи приоритети и програма за извеждане на страната от кризата.

Време е да спрем парцелирането на център-дясното пространство на принципа на предизборните аритметики и на конфронтацията. Нека заедно да предложим демократична алтернатива на статуквото, се подчертава още в изявлението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.