1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриват 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти

Откриват 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти

Церемонията по откриването ще се състои на 24 ноември 2017 г.

„16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ се намира в офис сградата на „Сиенит“ в зона „Марица“, част от „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/, в близост до завода на „Сенсата Технолоджис“

Церемонията по откриването ще се състои на 24 ноември 2017 г., петък, от 10:00 часа. Ще присъстват представители на посолствата на страните от ЦИЕ, заместник-министри, представители на Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/, областният управител, кметове и заместник-кметове, представители на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), ТИЗ, Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, както и официални лица от Китай.

„16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Китай и страните от ЦИЕ стартира в резултат от проведената Среща на министрите на земеделието на Китай и страните от ЦИЕ на 24 август 2017 г. в гр. Любляна, Словения.

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ, в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите и „Тракия икономическа зона“ работи усилено по изграждането на първия “16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти”, който да ползва съоръженията на основните морски пристанища, логистични центрове, складове на логистични компании и други обслужващи фирми от трети страни в Централна и Източна Европа за насърчаване развитието на двустранната и многостранната търговия между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Проектът “16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” ще предоставя голям брой услуги, като например: управление на веригата на доставки, логистични, складови и персонализирани услуги (Supply Chain Management, Logistic, Warehouse and Custom), прилагането и развитието на 16+1 информационна платформа тип В2В, на електронна търговия за интеграция на ресурсите на търговската платформа от тип B2B, B2C и G2B2B2C. Чрез него ще се насърчи взаимноизгодно и устойчиво развитие на бизнеса с електронна търговия със селскостопански и други продукти между Китай и страните от ЦИЕ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.