1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отварят прием за преработка и маркетинг на селскостопански продукти по ПРСР 2014-2020 г.

Отварят прием за преработка и маркетинг на селскостопански продукти по ПРСР 2014-2020 г.

Условията за кандидатстване са посочени в Наредба №20 от 2015 година

От 30 ноември до 18 декември 2015 г., включително, ще продължи приемът на заявления за подпомагане по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. ., а бюджетът, определен в заповедта на МЗХ за отваряне на прием, е в размер на левовата равностойност на 100 000 000 евро.

В рамките на периода на прием не са допустими за подпомагане разходи за интегрирани проекти и за проекти за колективни инвестиции, с изключение на разходи за колективни инвестиции, представени от признати групи/организации на производители.

Подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ цели повишаването на икономическата ефективност и конкурентоспособност на предприятия от хранително-преработвателната промишленост чрез по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост, постигане на съответствие със стандартите на ЕС и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.