1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Първо месечно събрание за 2004-та готвят млекарите

Първо месечно събрание за 2004-та готвят млекарите

Предложенията им от миналата година за промени в сектора все още чакат министерско одобрение

 

И през тази година Регионалната асоциация на млекопроизводителите (РАМП) в Плевен ще продължи традицията за провеждането на месечни събрания на членовете на браншовото сдружение. На всяко 10-о число от месеца фермерите ще се събират, за да споделят проблемите си и да търсят заедно решение на най-сериозните от тях, каза за "Посредник" Живко Георгиев, председател на РАМП, в навечерието на първото за годината събрание. Най-важните задачи за тази година ще обсъждат плевенските млекопроизводители на това събрание. Новото при нас е, че тече пререгистрацията на членовете на РАМП и около 300 фермери вече са се пререгистрирали, каза г-н Георгиев.

Живко Георгиев припомни, че фермерите все още очакват направените от тях предложения за промени в сектора да получат писмено министерско одобрение. Устно съгласие млекопроизводителите имат и от министър Мехмед Дикме, и от ресорния си зам.-министър Бойко Боев. Става въпрос за констатирани нарушения при изплащането през миналата година на субсидиите за произведено и предадено качествено мляко. Фермерите искат субсидиите да бъдат отпускани от Държавен фонд "Земеделие" само след подпис на ръководителя на съответната регионална браншова асоциация. Ние най-добре се познаваме помежду си и знаем кой е наистина фермер и какво мляко произвежда - това са аргументите на млекопроизводителите.

Освен това фермерите изпратиха писмо до премиера и до председателя на Народното събрание с настояване най-после Законът за браншовите организации да види бял свят, да бъде приет Млечният борд, с който се очаква секторът да се регулира. Хранително-вкусовата промишленост да мине към Министерството на земеделието и горите, искат още фермерите.

Това съобщиха от farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.