1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи анкетата в интернет за бъдещето на Общата селскостопанска политика

Приключи анкетата в интернет за бъдещето на Общата селскостопанска политика

На 7 юли тази година Генералната дирекция „Земеделие“ на Европейската комисия ще представи своя анализ на специална конференция

320 хиляди предложения за реформиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз са били подадени до изтичане на срока, съобщиха от Европейската комисия. Гражданите на Съюза, както и браншови организации и природозащитни групи имаха три месеца – от 2 февруари до 2 май – за да попълнят анкета в интернет за бъдещето на Общата селскостопанска политика.

На 7 юли тази година Генералната дирекция „Земеделие“ на Европейската комисия ще представи своя анализ на специална конференция.

Междувременно Европейската комисия съобщи статистически данни. От попълнените 320 хиляди анкетни формуляра 46 процента са от Германия, 13 на сто от Франция, 12 процента от Италия, 8 от Испания, 6 от Белгия и 2 процента от Австрия. Участието на източноевропейските държави е било съвсем малко, както и на Великобритания. От Обединеното кралство са дошли едва 0,6 процента от отговорите.

Огромното мнозинство анкети – 97 процента – са попълнени от отделни граждани, останалите са от организации. Европейската комисия предполага обаче, че значителна част от предложенията са в резултат на организирани от екоактивисти кампании и че повечето от тях не съдържат становищата на земеделските стопани.

 

Етикети анкета, ОСП, ЕС, бъдеще
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.